Касова стрічка: види та характеристики

Майже всі сучасні магазини використовують касові апарати для розрахунку з покупцями. Касова стрічка є витратним матеріалом, що забезпечує безперебійну роботу такого обладнання. Стрічка касова також використовується в роботі чекових принтерах та фіскальних пристроях.

Види та характристика

Касова стрічка – це паперовий рулончик, що вставляється в спеціальну нішу касового чи іншого апарату. На ній відображається необхідна інформація про здійснену транзакцію.  Найчастіше такі рулони використовують для комплектації каси. Касова стрічка для магазину використовується не тільки для видачі чеку покупцю, а й для створення фіскальних звітів в кінці дня. На чекові, що видається, зазначається вся інформація про придбаний товар, а також час, відділ та назву торгового закладу.

Стрічка до касового апарату зазвичай біла та буває одно або двошаровою. Колір паперу завжди світлий тому, що на ньому найкраще видно нанесені символи. Двошарова стрічка застосовується у випадках, коли потрібно дублювати запис – чек видається покупцю, інший запис залишається для формування звіту.

Також в касах використовують термострічку. Вона зроблена з паперу, вкритого спеціальним термоактивним шаром, що реагує на друкуючий елемент каси. При нагріві на стрічці з’являються чіткі символи (цифри, літери), які не стираються та не зникають з часом. Це найбільш популярний вид касових стрічок. Адже вони:

  • мають високу якість друку;
  • універсальні (підходять до касового обладнання, принтерів, терміналів);
  • мають гладеньку поверхню, тому на забруднюються;
  • дешеві;
  • не токсичні;
  • надруковані чеки довго зберігаються.

Змінити використаний рулон можна самостійно без використання допоміжного обладнання. До різних моделей касових апаратів підбирається відповідна касова стрічка Купити її можна в інтернет магазинах та на базах, що реалізують торгівельне обладнання. Вибирають стрічку залежно від характеристики каси, де вона буде застосовуватись.

Як правильно вибрати витратний матеріал?

Перш , ніж купити касову стрічку, потрібно вибрати контрольно-касовий або інший реєструючий пристрій, ознайомитись з його технічними даними. При виборі стрічки враховувати ширину та діаметр втулки, довжину рулону. Адже різні моделі приладів мають різні по ширині та висоті ніші, куди вставляють витратні матеріали. На цю особливість апарату слід звернути увагу при покупці витратних матеріалів. Також треба враховувати тип друку ( чорнило або термодрук).

Джерело: https://gera-service.com.ua/ua/vitratni-materiali/kasova-strichka/