Російські фейки про можливу анексію Придністров’я є тактикою залякування – Мая Санду

Російські фейки про можливу анексію Придністров'я є тактикою залякування – Мая Санду

Мая Санду / Фото: Associated Press

На думку президентки, Росія наразі не може змінити ситуацію у Придністров'ї, навіть якщо хоче цього.

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що розмови про нібито бажання Придністров’я увійти до складу Росії спрямовані на те, щоб залякати молдован, і є лише фейками.

Про це пише NewsMaker.

Президентка нагадала, що Тирасполь справді звернувся до Росії та інших міжнародних структур та організацій, але про приєднання до Росії у зверненні не йшлося. Натомість сепаратисти просили грошей.

“Тим часом російська пропаганда поширила цю страшилку. Кремль робить це, щоб залякати молдован, тим більше у нас рік виборів. Кремль хоче, щоб ми були наляканими, щоб ми були безхребетними, щоб нами керували корупціонери, і з ними можна було домовитися, підкуповуючи політиків, як це відбувалося упродовж багатьох років”, – сказала президентка.

Мая Санду зазначила, що перед Молдовою стоїть важливе завдання – зберегти мир у країні та не дозволити Москві реалізувати свої плани. Проте успішне його виконання залежить від усіх молдован, їхньої єдності та вміння не піддаватися обману.

Президентка наголосила, що Росія наразі безсила змінити ситуацію у Придністров'ї, якби вона хотіла, тому що для цього їй потрібна інша влада в Кишиневі.

Санду також підкреслила, що очікує від Росії поваги до Молдови як до незалежної демократичної держави.

“Хочу бути гранично відвертою. Ми нічого не маємо проти росіян, ми проти російських танків. Ми просто хочемо, щоб Росія, як і інші держави, поважала Молдову і вибір громадян Молдови”, – заявила президентка.

Голова держави також додала, що Молдові ще необхідно зміцнювати демократію, але її громадяни мають самі вирішувати, яким шляхом іти та з ким співпрацювати.

Нагадаємо, невизнана “Придністровська Молдавська Республіка” звернулася до Росії з проханням захистити її від економічного тиску Молдови. Звернення ухвалили в середу, 28 лютого.

Читайте також:

“Закладена бомба Придністров’я”: чи наважиться Росія відкрити другий фронт з Молдовою

Криза у Придністров'ї: в ЗСУ розповіли, наскільки захищена ця ділянка кордону України

Придністров'я просить у Росії “захисту”: Кишинів прокоментував заяву

Залишити відповідь