Чому РФ посилила ракетні атаки, зокрема по Києву: пояснення експерта

Чому РФ посилила ракетні атаки, зокрема по Києву: пояснення експерта

РФ знову повернулася до ракетного терору / Фото: ТСН.ua

За словам експерта, Кремль " у своїй уяві знищує підземні бункери, пункти управління, де перебувають українські та натовські генерали".

Російські окупанти знову збільшили атаки ракетами та дронами, в тому числі на Київ, адже бояться українського контрнаступу і намагаються йому завадити.

Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає FREEДОМ.

“Вони хочуть знищити все, що можуть максимально, а потім підвести це під зрив українського контрнаступу. Передають папочки в доноси наверх, начальству російському і Путіну зокрема. Потім самі ж вони і зливають це в ЗМІ російські. А ті пишуть про те, що нібито ЗС РФ знищують підземні бункери, пункти управління українських військ, де перебувають українські та натовські генерали, які планують атаки на Москву, на Бєлгород, на все що завгодно і так далі. Вони це все героїчно “знищують” у своїй уяві”, — сказав Мусієнко.

Він зауважив, що путінський режим живе в “мильній бульбашці” і годує простих росіян неіснуючими перемогами.

Коментуючи останню атаку РФ по Києву, Мусієнко вважає, що росіяни насамперед розраховували знищити українські засоби протиповітряної оборони, зокрема ЗРК Patriot. Перш за все, знищення Patriot Кремлю потрібно заради іміджу.

” Щоб продемонструвати, що нібито їхні “Кинджали” набагато кращі за американські системи протиповітряної оборони і в такий спосіб послати сигнал Заходу, що, мовляв, бійтеся нас, рахуйтеся з нами. Ось на це все було спрямовано”, — поянив експерт.

Мусієнко припускає, що Путіну вигідна війна. А на думку простих людей там ніхто не зважає, тим паче, що росіяни самі покірно йдуть виконувати злочинні накази.

“Путіну війна як така вигідна, йому вигідно все, що відбувається. Тому війна триває. А росіян годують обіцянками, неіснуючими перемогами. Про людей, у принципі, ніхто і думати не збирався в Росії. Навіщо про них думати, поки вони покірно йдуть виконувати злочинні накази. Значить, напевно, всіх усе влаштовує”, — підсумував аналітик.

Нагадаємо, що Росія вночі 16 травня здіснила черговий масований обстріл Києва. Українські захисники збили усі 18 ракет, випущених росіянами.

В РФ нахабно заявили, що під час нічної ракетної атаки 16 травня нібито була знищена система ЗРК Patriot. 

Видання CNN припустило, що росіяни могли пошкодити ЗРК, але точно нічого не знищили.

Радник голови ОП Михайло Подоляк пояснив, кому і чому вигідні чутки про знищення Patriot. 

Залишити відповідь