Данілов прокоментував рішення Ради визнати ідеологію РФ рашизмом

Данілов прокоментував рішення Ради визнати ідеологію РФ рашизмом

Данілов прокоментував рішення депутатів Ради визнати ідеологію Росії рашизмом / Фото: прес-служба РНБО

Данілов заявив, що рішення Ради офіційно закріплює назву ідеології сучасного російського режиму.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що потрібно було давно ухвалити рішення Верховної Ради про визнання ідеології російського режиму расизмом.

Таким чином Данілов в етері телемарафону прокоментував відповідне рішення Ради від 2 травня про визнання сучасної російської ідеології рашизмом.

“Обов'язково це треба було зробити. Я більше, ніж впевнений, що це треба було зробити набагато раніше. Але краще пізно, ніж ніколи. Це дає грунтовне розуміння, в який спосіб ми маємо відноситись до ситуації на Росії. Врешті, воно має вже офіційну назву, яка прийнята постановою нашої Верховної Ради — це рашизм і рашисти. Різні були тлумачення, як тільки їх не називали, а зараз буде все зрозуміло”, – сказав Данілов.

На запитання про те, чи буде такий термін поширювати за межами України, Данілов відповів, що “термін фашизм самостійно розширювався на всю планету, і відношення до Гітлера і до фашизму було відповідне. так само буде і з цими лінгвістичними процесами. Вони обов'язково будуть поширюватися”.

Також він додав, що треба звернути вагу на те, що деякі народні депутати відмовились за це голосувати, а підтримали таке рішення тільки 281 обранець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада ухвалила заяву в якій визнала державну ідеологію РФ як рашизм. За це проголосував 281 народний депутат.

Крім того, ми раніше інформували, що секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував ситуацію із російськими паспортами на тимчасово окупованих територіях України.

Залишити відповідь