Демобілізація. Військовим можуть надати нові підстави на звільнення за сімейними обставинами

В Україні пропонують додати ще дві підстави для звільнення з військової служби мобілізованим (Фото:REUTERS/Oleksandr Ratushniak)

В Україні пропонують додати ще дві підстави для звільнення з військової служби мобілізованим (Фото:REUTERS/Oleksandr Ratushniak)

В Україні військові, які проходять службу за мобілізацією, мають обмежену кількість підстав для звільнення. Найбільше можливостей звільнитися за сімейними обставинами, проте необхідно документально доводити наявність цих підстав. У Верховній Раді пропонують надати право на звільнення ще двом категоріям військових.

Найбільше підстав для звільнення ― за сімейними обставинами, і депутати пропонують внести до закону ще дві. Законопроектом № 10093 пропонують звільняти зі служби чоловіків, які усиновили дітей сиріт, передбачено два варіанти, що підходять для звільнення.

Автори законопроекту пропонують зміни до закону Про військовий обов’язок та службу і до закону Про мобілізаційну підготовку.

Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Таким чином, військовим необхідно буде довести, що у них на утриманні є дитина, яка була усиновлена. Або, що вони утримують дитину, і є опікунами, піклувальниками, прийомними батьками або батьком-вихователем. На момент усиновлення вона має бути:

  • дитиною-сиротою;
  • дитиною, позбавленою батьківського піклування, віком до 18 років.

Редактор: Олександр Галаджій

Залишити відповідь