Деякі дружні до України держави допомагають РФ обходити санкції — Зеленський

Деякі дружні до України держави допомагають РФ обходити санкції — Зеленський

Деякі дружні до України держави допомагають РФ обходити санкції / Фото: Сайт президента України

Зеленський заявив, що необхідно продовжувати санкції проти Росії та робити їх максимально потужними.

Серед дружніх до України держав існують такі, які допомагають російським агресорам обходити обмеження.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю суспільним мовникам, які є членами Eurovision News, зокрема BBC, повідомляє “Європейська правда“.

“В цілому санкції вплинули і кількість ракет зменшилася. Сьогодні вони, на жаль, знайшли спосіб через деяких партнерів – там, де дуже хитро вони допомагають Росії – обходити санкції ті чи інші. Включаючи ті санкції, які впливають на їхній оборонний комплекс, – зазначив Зеленський.

Він зазначив, що наразі необхідно продовжувати санкції проти Росії та робити їх максимально потужними, а також працювати з тими країнами, які допомагають росіянам обходити обмеження.

“У нас вбивають людей, а є держави, які дають обходити санкції. Абсолютно різні – банківський, не банківський сектор, сільськогосподарський сектор, енергетична галузь, оборонно-промисловий комплекс – багато всього. І, на жаль, серед дуже дружніх держав є такі, які це роблять. І розуміють, що вони роблять. І розуміють, що у нас люди гинуть через це. Але мені здається, що їм настільки все одно, що тут треба не до моралі їхньої звертатися, а звертатися з відповідними інструментами, через відповідні країни – один з одним в союзі, тиснути на них економічно”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський заявив, що наразі неможливо сказати, чи вдасться Україні повністю відновити суверенітет після майбутнього контрнаступу.

Крім того, ми раніше інформували, що президент України Володимир Зеленський заявив, що усі цифри втрат української армії у війні з Росією фіксуються. Втім, рішення не ділитися інформацією про загибель захисників було ухвалене разом із військовими.

Читайте також:

  • Данілов заявив про успіхи Збройних сил України в районі Бахмута
  • Зеленський пояснив, чому РФ узялася за ракетні атаки: “Бахмут “продати” не вийшло”
  • ЗМІ опублікували “карту контрнаступу” ЗСУ: реакція РНБО 

Залишити відповідь