Гутерреш визнав, що Радбез ООН не виконує своїх функцій та заговорив про реформи

Гутерреш визнав, що Радбез ООН не виконує своїх функцій та заговорив про реформи

Гутерреш заговорив про реформи в Радбезі ООН. / Фото: Associated Press

Генсек ООН заговорив про реформи Радбезу.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш визнав, що Радбез не виконує своїх функцій, а тому варто подумати про реформування цієї організації. 

Про це він сказав під час саміту G7, пише Reuters. 

Генсек ООН заявив, що настав час реформувати як Раду Безпеки, так і Бреттон-Вудські угоди, щоб вони відповідали “реаліям сучасного світу”.

“Глобальна фінансова архітектура стала застарілою, дисфункціональною і несправедливою. Перед обличчям економічних потрясінь, спричинених пандемією COVID-19 та російським вторгненням в Україну, вона не змогла виконати своїх зобов'язань перед світовим співтовариством. Вона не змогла виконати свою основну функцію глобальної системи безпеки”, – сказав Гутерреш. 

Нагадаємо, Росія дуже часто використовує Радбез ООН для пропаганди агресивної війни проти України. Країна-терористка, яка щодня вбиває українців у травні скликала Радбез ООН, щоб припинити постачання Україні зброї країнами Заходу для захисту від російських агресорів. Таким чином окупанти хочуть, щоб Україна не чинила спротиву і вони могли й надалі безкарно вбивати українців. 

Тоді постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав росіян “збирати манатки та відправлятися на кордони 1991 року”.



Залишити відповідь