Кандидат у прем’єри Словаччини звинуватив Захід у “підтримці вбивств” в Україні

Кандидат у прем'єри Словаччини звинуватив Захід у "підтримці вбивств" в Україні

Фото: Getty Images

Фіцо виступає проти допомоги Україні.

Голова партії SMER-SD, колишній прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який знову висунув свою кандидатуру на пост очільника уряду, звинуватив західних союзників у “підтримці вбивств” в Україні. Так він відреагував на передавання ЗСУ військового обладнання.

Про це Фіцо сказав під час брифінгу, повідомляє  Euractiv.

“Це кричуща підтримка безрезультатних вбивств”, – заявив Фіцо, коментуючи постачання танків Україні західними союзниками. Зокрема, він згадав Францію, Німеччину та Італію.

За словами Фіцо, SMER-SD не підтримує постачання озброєння до України. Натомість, вважає політик, необхідно “сісти за стіл переговорів і домовитися про мир”.

“Я особливо ціную позицію Святішого Отця, я ціную позицію Китаю, Бразилії, у яких в сто разів більше розуму, ніж в американців з німцями та британцями”,- наголосив Фіцо.

Мовляв, наївно вважати, що будь-яка кількість танків змінить ставлення країни-агресорки Росії до війни.

До слова, напередодні дострокових виборів до парламенту SMER-SD посідає перше місце в опитуваннях – має близько 18% підтримки. В останні роки ця політична сила змінила свою риторику з прихильника інтеграції до ЄС на ультраправу пропаганду. Саме через загальнонаціональні протести проти його уряду  2018-го Фіцо змушений був піти у відставку з посади прем'єр-міністра.

Позиція Фіцо щодо війни в Україні 

Фіцо неодноразово виступав проти військової допомоги Україні. Політик також пообіцяв блокувати європейські санкції проти агресорки Росії. За його словами, він, мовляв, не підтримує Кремль, але натомість нібито виступає за мир.

“Не можна лаяти націю за певну думку… Я не за Путіна, я за мир. Сподіваюся, у Заходу вистачить розуму не йти на відкриту війну з Російською Федерацією”, – сказав він.

Читайте також:

  • Пекін допоможе “у межах можливостей”: Bloomberg повідомив про зустріч Зеленського і спецпредставника КНР
  • В Орбана заявили, що Євросоюз і НАТО “стали де-факто стороною війни в Україні”
  • Шольц висловився про закінчення війни в Україні

   

Залишити відповідь