“Ми вже не відпускаємо людей”: багато нардепів хочуть скласти повноваження – Арахамія

"Ми вже не відпускаємо людей": багато нардепів хочуть скласти повноваження – Арахамія

Верховна Рада України / Фото: Ярослав Железняк / Facebook

Багато депутатів виявили бажання припинити свої повноваження.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що доволі велика кількість народних депутатів бажають достроково скласти свої повноваження.

Про це він розповів в ефірі телемарафону.

“Ми вже не відпускаємо людей… Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (нинішньої каденції Верховної Ради – ред.) і ухвалювати необхідні для держави закони”, – сказав Арахамія.

Голова фракції зазначив, що у зв'язку з новими викликами необхідно оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, “щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, в якому він почав працювати”.

Станом на 11 грудня 2023 року кількість депутатів Верховної Ради України становить 400 осіб (відповідно до законодавства має бути 450).

Нагадаємо, Верховна Рада України 8 грудня припинила повноваження ще трьох народних депутатів. Йдеться про Максима Єфімова (фракція “Відновлення”), Дмитра Шпенова (позафракційний) та Віталія Данілова (фракція “Батьківщина”).

Читайте також провідні новини дня: 

  • Дикий озвучив втрати України у війні з Росією
  • В Україні хочуть мобілізувати ще одну категорію громадян: “100 тисяч можна забрати на фронт”
  • “Я тебе віддам на кілька днів кадирівцям”: українці розповіли моторошні історії про російський полон

Залишити відповідь