Найбільша група в Європарламенті підтримала запрошення України до НАТО — ЗМІ

Найбільша група в Європарламенті підтримала запрошення України до НАТО — ЗМІ

У партії вважають, що запрошення Києва до НАТО стане потужним сигналом для Путіна і його прихильників.

У вівторок, 9 травня, Європейська народна партія (ЄНП), що є найбільшою групою в Європарламенті підтримала запрошення України до НАТО на прийдешньому саміті. Партія ухвалила відповідний позиційний документ.

Про це повідомляє “Українська правда” із посиланням на власні джерела. 

Автори документа переконані, що членство України в Альянсі є необхідним для посилення НАТО, щоб об’єднати Захід довкола мети гарантувати мир у Європі. Це має дозволити запобігти реваншу РФ.

“ЄНП очікує, що майбутні саміти у Вільнюсі та Вашингтоні прокладуть шлях до надання Україні запрошення до вступу в НАТО і що процес вступу розпочнеться після закінчення війни і буде завершений якнайшвидше. Це зміцнить наш Альянс і стане ще одним кроком до сталого миру в Європі”, – йдеться в документі.

У партії вважають, що запрошення Києва до НАТО стане потужним сигналом для Путіна і його прихильників про те, що Україна більше не перебуває в межах їхньої досяжності. У ЄНП переконані, перебування Києва в Альянсі заохотить Росію до внутрішніх перетворень, оскільки вона вже не зможе “знову піддатися імперській ностальгії”. 

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що всі члени Альянсу підтримують вступ України до військово-політичного блоку. Проте говорити, коли Україну приймуть до НАТО, поки що не береться. 

Залишити відповідь