Науседа зробив заяву про тривалість війни в Україні

Науседа зробив заяву про тривалість війни в Україні

Гітанас Науседа. / Фото: Associated Press

Президент Литви вважає, що РФ буде намагатися перехопити ініціативу.

Війна агресорки Росії в Україні стане позиційною та виснажливою. Тривати вона може аж поки одна зі сторін не видихнеться.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа в коментарі Delfi.

“Зараз ми повернемося до status quo, вона (війна – Ред.) знову стане позиційною, виснажливою. Тоді підраховуватимуться втрати обох сторін і, нарешті, чекатимуть, доки одна з країн не досягне тієї точки, коли більше не зможе продовжувати війну”, – сказав він.

Литовський лідер зауважує, що Кремль буде намагатися перехопити ініціативу, а Україна максимально протистояти цього. Він також висловив упевненість у тому, що у разі прориву фронту росіянами Україна не програє війну.

“Росія, звісно, може мобілізувати ресурси, не враховуючи думку власного народу, як мобілізувати людей, так і направити все на військові цілі. Можливості інших держав більш обмежені, просто тому, що вони – демократичні суспільства. Все це ті фактори, але ще раз повторюю – не йдеться про поразку України, йдеться про сценарій війни, який невигідний для України”, – наголосив Науседа.

Президент Литви також зауважив, що Кремль може демонструвати готовність до переговорів, але це лише “тактичні хитрощі”. Натомість коли починати переговори з РФ – вирішуватиме лише Київ. 

Нагадаємо, аналітики ISW наголошують, що Росія зберігає свої максималістські цілі в Україні. Кремль не зацікавлений в добросовісних переговорах щодо припинення війни, незважаючи на повідомлення про те, що західні політики стають більш прихильними до можливого діалогу Москви і Києва.

Читайте провідні новини дня:

  • На Київщині розгортають додаткові блокпости, перевірятимуть ТЦ, вокзали і лікарні: що відомо 
  • В ISW проаналізували “сигнали” Путіна про готовність до переговорів
  • Кім Чен Ин готується до війни: наказав своїм військам прискоритися – Reuters 

Залишити відповідь