Німеччина висилає російських дипломатів – МЗС РФ погрожує дзеркальною відповіддю

Німеччина висилає російських дипломатів – МЗС РФ погрожує дзеркальною відповіддю

Німеччина ухвалила рішення про вислання співробітників дипломатичних представництв Росії. / Фото: Pexels

Німеччина вчергове видворила з країни російських дипломатів.

Німеччина ухвалила рішення про чергове масове вислання співробітників дипломатичних представництв Росії у ФРН. В Росії погрожують дзеркальною відповіддю.   

Про це пише пропагандистське видання ТАСС.

“Влада ФРН ухвалила рішення про чергове масове вислання співробітників російських дипломатичних представництв у Німеччині. Рішуче засуджуємо ці дії Берліна, який продовжує демонстративно руйнувати весь масив російсько-німецьких відносин, включно з їхнім дипломатичним виміром”, – йдеться у заяві МЗС Росії.

Там також зазначили, що Росія дзеркально відповість на рішення Німеччини назвавши рішення Берліну “ворожим”. Кремль планує “суттєво обмежити максимальну кількість працівників німецьких дипломатичних представництв”.

Deutsche Welle із посиланням на заяву речника військово-повітряних сил ФРН агентству dpa пише, що 22 квітня з Москви до Берліна вилетів літак зі спеціальним дипломатичним дозволом. Російський Іл-96-300 приземлився в столиці Німеччини близько 9-ї ранку. А за даними Flightradar24, за три години літак покинув аеропорт Берліна і близько 15:30 за часом РФ очікується його посадка в московському “Внуково”.

Джерело зазначило, що йшлося не про звичайний пасажирський рейс, обслуговування якого належить до компетенції цивільного аеропорту BER. 

Нагадаємо, спецпредставник Нідерландів з питань України виявився прихильником Путіна і пішов у відставку.

Залишити відповідь