Нове відео з пригожиним “для тих, хто обговорює, чи живий я чи ні”: ЗМІ визначили імовірну дату запису

У мережі поширився ролик, у якому ватажок найманців “вагнера” розповідає про свою діяльність, починаючи зі слів, що записав відео спеціально “для тих, хто обговорює, чи живий я чи ні”. Це сколихнуло хвилю конспірологічних обговорень. ЗМІ проаналізували ролик.

Деталі

Пов’язаний із пвк “вагнера” канал опублікував раніше невідоме відео євгенія пригожина, яке починається зі слів “для тих, хто обговорює, чи живий я чи ні”. Цей ролик активно обговорюється в чатах родичів найманців “Вагнер”, частина користувачів вірять, що відео свіжіше. У цьому відео пригожин у тому самому одязі, що й на відео, опублікованому 21 серпня.

На ролику, який з’явився в ніч на четвер, пригожин знято на задньому сидінні позашляховика, ймовірно броньованого. Він каже: “Для тих, хто обговорює, чи я живий, чи ні, як у мене справи. Наразі вихідні, друга половина серпня 23 роки. Знаходжуся в Африці, тож любителі обговорення моєї ліквідації, інтимного життя, заробітків чи ще чогось… Все гаразд”.

На цьому відео пригожин у тому ж одязі, що й на ролику, опублікованому 21 серпня. У ньому пригожин каже: “Працюємо. Температура +50 °. Все як ми любимо. група “вагнера” проводить розвідувально-пошукову діяльність. Робить росію ще величнішою на всіх континентах! А Африку ще вільнішою”.

Вважається, що це відео було записано у Малі. Саме з Малі в Санкт-Петербург повертався пригожин, коли розбився його бізнес-джет. На нього підприємець пересів у Москві, а до Москви добирався на літаках “мул”, розповідали ЗМІ.

21 серпня, коли було опубліковано ролик із Малі, – це понеділок. Тобто, ймовірно, що у новому ролику пригожин говорить про вихідні, які були напередодні – 19 та 20 серпня.

Не повинні бентежити і теми, які обговорює ватажок найманців. Можливість убивства пригожина активно обговорювалася до його смерті. Наприклад, про це говорив журналіст-розслідувач Христо Грозєв в інтерв’ю Financial Times у середині серпня.

Деталі

Літак пригожину розбився 23 серпня. Цього тижня пригожин було поховано, проте похорон був проведений так, що на них не були присутні журналісти. Не публікувалися й кадри із пізнання тіла.