Проукраїнські хакери зламали сайт Московського БТІ і виклали у відкритий доступ частину баз даних

Хакери стверджують, що всі дані були передані Силам оборони України (Фото:roketpik/pixabay.com)

Хакери стверджують, що всі дані були передані Силам оборони України (Фото:roketpik/pixabay.com)

Проукраїнські хакери зламали сайт Московського міського бюро технічної інвентаризації і стверджують, що передали отриману інформацію ЗСУ. Вони також виклали у відкритий доступ частину баз даних.

Про злом у понеділок, 7 серпня, повідомило Радіо Свобода з посиланням на повідомлення хакерів на сайті Московського БТІ.

«Інформацію про держслужбовців, політиків, військових і представників спецслужб, які підтримують війну з Україною, передано Силам оборони України», — йдеться в повідомленні хакерів.

Московське міське бюро технічної інвентаризації — це держорганізація, що фіксує інформацію про нерухомість і будівлі міста. У БТІ зберігаються плани будівель, технічні паспорти, відомості про знос, інформація про комунікації та інші документи.

Хакери стверджують, що всі дані були передані Силам оборони України.

Також група хакерів почала викладати скриншоти імовірно з отриманої ними бази даних нерухомості. Вона показала адреси з кадастровими номерами об’єктів ФСБ і військових частин у Москві.

Пізніше хакери виклали у відкритий доступ першу частину отриманої інформації.

Відповідальність на себе взяла група хакерів sudo rm — RF. Раніше вони зламали інфраструктуру російського фонду Сколково і виклали матеріали у відкритий доступ.

Редактор: Єлизавета Кумбер

Залишити відповідь