Приниження Путіна: Подоляк та Данілов назвали наслідки “путчу Пригожина” для Кремля

Приниження Путіна: Подоляк та Данілов назвали наслідки “путчу Пригожина” для Кремля

Ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин принизив режим Путіна / Фото: ТСН.ua

У Росії повернення до життя, яке було раніше, більше не буде.

Своїм маршем на Москву у суботу, 24 червня, ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин принизив режим Путіна, продемонструвавши, що хизуватися силою може не тільки чинний господар Кремля. 

Таку думку висловив у своєму Twitter радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він висловив своє здивування “феноменальним” рішенням Пригожина скасувати марш на Москву у той час, коли він “майже обнулив Путіна, взяв під контроль центральні органи влади, дійшов до Москви”.

Водночас, за його словами, від цього “путчу” була певна користь.

“Пригожин принизив Путіна/державу і показав, що монополії на насильство більше немає…” – зауважив Михайло Подоляк.

Ще до того, коли стало відомо про відмову Пригожина продовжувати свій марш на Москву, в ефірі національного телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов зауважив, що, незалежно від того, чим закінчиться авантюра ватажка “вагнерівців”, “зірка з башти Кремля буде знята”.

“Якщо не вдасться це зробити Пригожину і його компанії – є кому цим питанням займатися, будуть наступники… На Росії процесу повернення до життя, як було раніше, вже не буде”, – наголосив він.

За словами Данілова, Пригожин не є самостійною фігурою у російській політиці, тож рано чи пізно путінський режим упаде.

“У Пригожина обов'язково є спільники, які знаходяться в Кремлі. Він не самостійно приймає такі рішення, він не самостійно рухається в цих всіх процесах… Процеси на Росії набирають певних обертів… На кожного царя в Росії є своє ГКЧП”, – резюмував він.

Нагадаємо, увечері 24 лютого в пресслужбі самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили про досягнуту домовленість із ватажком ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним зупинити рух його найманців на території Росії. 

Залишити відповідь