Renault Scenic E-Tech — екологічний та інноваційний кросовер 2024

Модельний ряд від компанії Renault регулярно поповнюється електричними автомобілями. Ще три роки тому було оголошено про план випустити 7 новинок до 2025 року, що є частиною стратегії розвитку бренда. Ціль поставлена, а вагомі досягнення Renault вже демонструє. Одна з новинок компанії здобула титул «Кращий автомобіль 2024 року в Європі», а ще ця подія співпала з ювілеєм премії «Автомобіль року». В цьому році виповнилось 60 років. Результати голосування за кращий було оголошено на Женевському міжнародному автосалоні, який в 2024 році також святкує круглу дату — 100 років.

Переможець міжнародної премії

Ним став електричний кросовер Renault Scenic E-Tech. Тепер він точно заслужив бути флагманом модельного ряду, а за запчастини на Рено можна не хвилюватися. Сімейний, безпечний, просторий, технологічний — переваги, які привертають увагу. Якщо кілька десятків журналістів та експертів з 22 країн вибрали цей кросовер, можна зрозуміти, чому він набрав аж 329 балів та впевнено постав на першому місці.

Конкуренти Renault

Вони були достойними суперниками, тому боротьба за першість відбувалася з великою інтригою. Це відомі бренди, які на автомобільному ринку мають багато прихильників. З розривом в 21 бал Renault Scenic E-Tech випередив BMW 5 серії — 308 балів. Загалом в трійці лідерів опинився також Peugeot 3008, який набрав 197 балів.

Довгий шлях до титула найкращого

Модель Scenic була виведена на ринок в 1996 році. Йому знадобилося 28 років, щоб стати найкращим та випередити конкурентів. Звичайно, сьогодні це не той Scenic, яким його знали. Незмінним залишилося прагнення максимально зменшити вплив на навколишнє середовище. І в новій електричній моделі E-Tech воно реалізовано на новому рівні. Автомобіль виготовлено з матеріалів, які підлягають переробці — 24 %. Батарею та 90 % маси E-Tech після завершення циклу експлуатації можна відправляти на переробку на промислові підприємства (Директива 2005/64/ЄС).

Найголовніше про Renault Scenic E-Tech

Кросовер повністю електричний на платформі CMF-EV. Автомобіль важить лише 1890 кг. Довжина — 4,47 м. В результаті він легкий та компактний. Головна перевага полягає в нульовому рівні викидів. Запас ходу становить 625 км. Технічні характеристики Renault Scenic E-Tech:

  • потужність — 220 к.с.;
  • розхід енергії — 16,8 кВт/ч;
  • батарея — 60 або 87 кВт/ч;
  • зарядний пристрій — 22 кВт.

В комплектації кросовера батарея може бути 60 кВт/ч (long range), але запас ходу в цьому випадку до 430 км. При виборі батареї 87 кВт/ч (comfort range) дійсно показник буде збільшено до тих самих 625 км.

E-Tech потужний. Отже, керувати ним буде надзвичайно приємно. Електрокар маневрений, стійкий на дорозі, бо має широку колісну базу — 2,78 м. В дорозі пасажири будуть почувати себе затишно — реалізовано технологію Cocoon Effect. Вона запатентована компанією Renault. Суть полягає в ізоляції батареї від салону. Пасажирів не будуть турбувати вібрації або шум.