Скандал з виступом Зеленського на “Євробаченні”: у Британії відреагували

Скандал з виступом Зеленського на "Євробаченні": у Британії відреагували

Президент України Володимир Зеленський та трем'єр-міністр Британії Ріші Сунак / Фото: Associated Press

Президенту Зеленському напередодні фіналу "Євробачення-2023" нібито відмовили у виступі на конкурсі. В Британії таким рішенням засмучені.

У прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака розчаровані рішенням Європейської мовної спілки після повідомлень, що президенту України Володимиру Зеленському нібито не дозволили виступити “Євробаченні-2023”. 

Про це повідомляє видання The Guardian.

“Прем’єр-міністр вважає, що президенту Зеленському було б доречно виступити на заході, і ми розчаровані рішенням Європейської мовної спілки. Цінності та свободи, за які борються президент Зеленський і народ України, не є політичними, вони є фундаментальними, і саме Євробачення визнало це минулого року, коли справедливо призупинило участь Росії в конкурсі”, – заявив речник Даунінґ-стріт. 

Водночас втручатися у ситуацію і просити мовника змінити його позицію у Британії не збираються.

Зеленському заборонили виступити на Євробаченні: що відомо

Напередодні фіналу “Євробачення-2023”, 12 травня, стало відомо, що організатори міжнародного пісенного конкурсу нібито відмовили українському лідеру Володимиру Зеленському виступити з промовою.

Водночас в Офісі президента такі чутки одразу спростували. Там заявили, що ОП взагалі не звертався до організаторів пісенного конкурсу “Євробачення”.

Залишити відповідь