Смарт-годинники: корисні підказки та критерії вибору

Практично з кожним роком видовий асортимент мобільних гаджетів розширюється, а багато пристроїв відповідної категорії стають справжніми бестселерами.

Наприклад, наразі в тренді є розумні часи https://patifon.ua/catalog/umnue-chasu-51 більше відомі як смарт-годинники або Smart Watches. Вони набули актуальності для користувачів всіх вікових категорій та прибічників різного способу життя. Одним людям такий гаджет допомагає контролювати показники свого здоров’я, а іншим він дає можливість займатися спортом та всілякими видами рухової активності на результат.

Даний текст пропонує для тих, хто збирається купити відповідний пристрій, практичні лайфхаки, що стосуються його вибору й базових налаштувань.

Критерії вибору та їх значення

Обираючи потрібну модель розумного годинника, варто звернути увагу на кілька факторів, поданих у переліку нижче.

  1. Функціонал. У більшості модифікацій він набагато ширший, ніж у фітнес-браслетів, в той час як останні здатні лише рахувати калорії та кроки й повідомляти про дзвінки і сповіщення. У плані функціональності багато версій сучасних смарт-годинників складають серйозну конкуренцію смартфонам. Будучи вологонепроникними, такі наручні гаджети адаптовані для вимірювання тиску, фіксації ЕКГ, моніторингу сну та визначення рівня стресу в організмі. Розширену функціональність мають взірці з гіроскопом та барометром. Технічно просунуті Smart Watches забезпечують управління музичними треками та безконтактну оплату покупок. А інноваційні моделі навіть здатні вимірювати рівень цурку в крові.
  2. Ціна. Цей чинник випливає з попереднього. Чим більше опцій підтримує модель, тим вище буде її вартість. Якщо ваш бюджет критично обмежений, є варіант відмовитися від ідеї придбати Smart Watches, купивши технологічно простіший аналог – фітнес-браслет. Такі пристрої вирізняє скромний спектр функцій, але вони від інтелектуальних хронометрів у рази дешевші. Переплачувати не варто й тим, для кого багато функцій гаджета, передбачених виробниками, не є актуальними для використання. Слушне рішення – відстеження вигідних акцій, які профільні магазини часто практикують задля підвищення свого рейтингу. Це реальна можливість купити розумний годинник зі знижкою.
  3. Габарити та дизайн. Смарт-годинники, на відміну від фітнес-трекерів, надто мініатюрними та з маленькими екранами не бувають. Дисплей таких гаджетів буває квадратної, круглої або прямокутної форми. Існує ряд моделей, стилізованих під звичайні годинники – вони цікаві любителям класики. Загалом в плані дизайнерського оформлення між відомими в світових масштабах виробниками такої продукції триває запекла конкуренція. У результаті стильно й вишукано виглядають моделі практично всіх цінових категорій, включаючи бюджетну.
  4. Надійність та безпека. Найміцнішими вважаються пристрої, що комплектуються керамічним корпусом та сапфіровим склом. Такий тип смарт-годинників, що є протиударним та найстійкішим до механічних пошкоджень, представляє їх найдорожчий ціновий сегмент. Дешеві  аналоги вирізняються пластиковими корпусами. Вони легкі, але можуть не витримати, наприклад, ударів через падіння на тверді поверхні. Компромісне рішення у плані міцності та вартості – купити розумний годинник із металевим корпусом.

Довговічність та загальний вигляд смарт-годинника залежить певною мірою і від його ремінця. Чудові експлуатаційні характеристики та зовнішня презентабельність відрізняє моделі з ремінцями шкіряними. Свої шанувальники є у наручних розумних гаджетів зі сталевими ремінчиками. Силіконова альтернатива є зручною, недорогою, елегантною, але менш надійною.

Особливості налаштувань Smart Watches

Більшість моделей розумних годинників підтримує підключення до мережі всесвітньої павутини, завдяки стільниковій трансляції певного мобільного оператора.

Підключення такого девайса до інтернету дає можливість під’єднання смарт-годинника до смартфону, суміщення з його застосунками, необхідного для виконання різних опцій.

Smart Watches із підтримкою інтернету відкриває доступ до геолокації, отримання інформаційних сповіщень, набору номерів екстрених служб та виконання багатьох інших важливих опцій.

Функція під’єднання до інтернет-мережі Smart Watches налаштовується нескладно і має чітко визначений алгоритм:

  • активація розумного годинника або розблокування його дисплею;
  • вибір у меню гаджета розділу «Параметри/Налаштування»;
  • перехід до категорії «Підключення» – далі Інтернет/Wi-Fi (даний перемикач краще активувати для автоматичного під’єднання пристрою в подальшому);
  • вибір у розділі категорії Wi-Fi потрібної бездротової мережі;
  • введення паролю та підтвердження обраної дії.

Обладнання певних модифікацій смарт-годинників включає слот для sim-картки, що дає можливість використовувати цей пристрій як смартфон. Таку конструкційну особливість має більшість відповідних наручних гаджетів для дітей.

Початково сім-картку встановлюють в спеціальному слоті розумного годинника. Така ніша  розташовується переважно на його задній панелі корпусу або збоку. Після коректного встановлення sim-карти дисплей пристрою практично одразу ідентифікує мобільну мережу.

Умовою використання сім-карти та скидання паролю є її активація. Активують її, вставляючи в смартфон та поповнюючи на суму, відповідну тарифу оператора.

Обирати й налаштовувати тарифний план необхідно як мінімум від 500МБ.

Ціни правила й умови підключення в різних операторів мобільного зв’язку відрізняються між собою.

Щоб встановити дату й час у розумному годиннику, слід його хоча б раз синхронізувати зі смартфоном. У подальшому відповідні дані підтягуються автоматично.

Така процедура є простою й включає три послідовні дії: вхід до меню налаштувань смарт-годинника, вибір категорії системних налаштувань/параметрів та виставлення дати й часу мережі. Якщо смартфон також підключений до Wi-F, це відбувається автоматично. Але можна виконати відповідну опцію і вручну.

Умовою синхронізації смарт-годинника з мобільним телефоном є встановлення на останній спеціального застосунку, а також активація на ньому бездротових мереж Bluetooth та Wi-Fi.

Необхідні програми завантажують, користуючись сервісами Play Market або iOS.

Великий вибір Smart Watches від популярних брендів Amazfit, Xiaomi та AmiGo пропонує інтернет-магазин «Патіфон». Переваги цієї платформи, що в Рівному має багато стаціонарних філій – широта асортименту відповідних гаджетів для дорослих та дітей і доступність їх цін.