Столтенберг висловився про “бажання” Путіна до миру

Столтенберг висловився про "бажання" Путіна до миру

Фото: Associated Press

За словами Генсека, багато залежить від успіху наступальних операцій ЗСУ.

Генеральний секретар ООН Єнс Столтенберг вважає, що немає жодних ознак, що президент-диктатор агресорки Росії Володимир Путін хоче миру або прагне до переговорів про припинення війни в Україні.

Про це генсек сказав під час брифінгу початку засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу, пише “УНІАН”.

“Ми не бачимо якихось ознак від президента Путіна і Росії, що вони в дійсності готуються до миру або будь-яких справжніх переговорів. У той же час, чим більше землі Україна здатна відвоювати під час контрнаступу, тим сильнішою буде її позиція за столом переговорів”, – сказав Столтенберг.

Крім того, генсек висловив сподівання, що кремлівський “фюрер” “на певній стадії усвідомить, що не може виграти цю війну на полі бою”, а тому буде змушений вдатися до переговорів. Це залежатиме від успіху українського контрнаступу. 

Столтенберг також наголошує, що  для справедливого миру треба забезпечувати Україною підтримкою. З його слів, це єдиний спосіб, аби звільнити окуповані території та надіслати  сигнал Москві, що війська РФ не зможуть виграти на полі бою.

Нагадаємо, диктатор РФ заявив, що “ключ до вирішення українського конфлікту” перебуває у Заходу, який повинен припинити допомагати Україні захищатися. Він висловив упевненість, що Україна сама захоче переговорів, якщо Захід припинить постачання зброї.

Читайте також: 

  • Шольц висловився про наступну ціль диктатора Путіна
  • Арестович вказав на людину, яка може очолити Росію після краху Путіна
  • Лукашенко заявив, за якої умови Путін може застосувати ядерну зброю

 

Залишити відповідь