У МЗС РФ сталася істерика через заяви помічника Байдена про Крим

У МЗС РФ сталася істерика через заяви помічника Байдена про Крим

МЗС РФ влаштувало істерику через заяву помічника Байдена про Крим / Фото: Associated Press

Російське МЗС викликало "старших дипломатів" США та висловило "рішучий протест".

У російському Міністерстві закордонних справ трапилась істерика через заяви радника американського президента з нацбезпеки Джейка Саллівана, який сказав, що Крим це Україна.

Про це інформує пресслужба МЗС РФ.

Російське МЗС викликало “старших дипломатів” США та висловило “рішучий протест” через “неприйнятні висловлювання” Саллівана, який “фактично схвалив удари збройних формувань режиму в Києві по російській території, включно з Республікою Крим і Бєлгородською областю”.

Крім того, у МЗС РФ обурені діями США, які допомагають Україні захиститись від російських агресорів та назвали їх “стороною конфлікту”. “Ворожі дії США, які давно стали стороною конфлікту, кинули російсько-американські відносини в глибоку і небезпечну кризу, що загрожує непередбачуваними наслідками”, – заявили в російському МЗС.

У МЗС РФ не вказали, яке саме висловлювання Саллівана їх обурило, однак західні ЗМІ повʼязують цю істеричну заяву з висловлюваннями радника Байдена під час  інтервʼю телеканалу CNN у неділю, 21 травня.

“Ми не накладали обмежень на здатність України завдавати ударів по своїй території в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми сказали, що не дозволимо Україні з американськими системами, західними системами атакувати Росію. І ми вважаємо, що Крим – це Україна”, – сказав він тоді.

Нагадаємо, раніше голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марк Міллі заявляв, що у Росії нема жодних шансів перемогти Україну, а її плани окупувати Донецьку та Луганську області — недосяжні.

Крім того, ми раніше інформували, що в окупованому Криму його самопроголошений “голова” Сергій Аксьонов почав вербувати бійців, бо не має певності, що російська армія може його “захистити”.

Залишити відповідь