В Угорщині заявили, що “запобігли” рішенню про переговори щодо вступу України до ЄС

В Угорщині заявили, що "запобігли" рішенню про переговори щодо вступу України до ЄС

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто / Фото: Associated Press

Остаточне рішення має бути ухвалене на майбутньому саміті Євросоюзу.

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що його держава на засіданні Ради міністрів “запобігла” ухваленню рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

Про це повідомив спікер угорського уряду Золтан Ковач.

“Нам вдалося запобігти ухваленню рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС”, – процитував Ковач очільника МЗС Угорщини після засідання Ради міністрів ЄС.

Речник угорського уряду зазначив, що Рада міністрів ЄС лише визнала оцінку Європомісії, залишивши остаточне рішення про переговори з Україною на майбутній саміт ЄС.

За словами Ковача, Сіярто наголосив на нетактичній, обережній позиції Угорщини щодо вступу України до ЄС, критикуючи “неготовність Єврокомісії до взаємовигідного процесу”.

Читайте провідні новини дня:

  • Ворожий обстріл Києва вночі 13 грудня 2023 року: що відомо станом на зараз
  • Мобілізація по-новому в Україні: справи ухилянтів переглядають і саджають за ґрати
  • РФ вдарила дронами і балістикою: скільки цілей збила ППО і куди цілився ворог

Очільник МЗС Угорщини вкотре акцентував на статусі угорської нацменшини країнам, які виступають за розширення ЄС. Міністр наголосив на важливості просування переговорів із Західними Балканами, водночас підтримуючи євроінтеграцію Боснії та Герцеговини, Грузії та Молдови.

Нагадаємо, саміт ЄС відбудеться вже 14-15 грудня. Як очікується, країни-члени Євросоюзу ухвалять позитивне або негативне рішення про початок переговорів з Україною щодо її членства в ЄС. Президент України Володимир Зеленський наголосив – якщо рішення буде негативним, це означатиме, що його ветував президент РФ Володимир Путін.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Вирішується доля України в ЄС! Які ще країни треба переконати

Залишити відповідь