“Ви нікому не потрібні”: у Литві відповіли на погрози Лаврова через передавання Україні F-16

"Ви нікому не потрібні": у Литві відповіли на погрози Лаврова через передавання Україні F-16

Лінкявічюс прокоментував погрози Лаврова через передавання Україні F-16 / Фото: УНІАН

Колишній голова МЗС пояснив Лаврову, що його країні ніяк не може загрожувати F-16, оскільки вона нікому не потрібна.

Ексміністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс відповів на погрози голови МЗС РФ Сергія Лаврова, що передавання F-16 Україні може нібито чимось загрожувати Росії. Він заявив, що з Москвою вже давно ніхто не хоче мати нічого спільного, просто хочуть, щоб вона відчепилася від своїх сусідів та припинила окуповувати їхні землі.

Про це він написав у себе в Twitter.

“Лавров знову погрожує, що війна не закінчиться, поки Захід не припинить спроб перемогти Росію. Нам набридло пояснювати, що Росія нікому не потрібна, ніхто не хоче мати з нею нічого спільного, до неї навіть огидно доторкатися. Єдина вимога – припинити анексію та окупацію сусідів”, – зазначив ексміністр.

Раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров раніше заявив, що передавання Україні літаків F-16 у Москві будуть розглядати як загрозу в ядерній сфері. В свою чергу голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росії слід боятися не ядерної загрози, а українського солдата. Він додав, що Україна отримає винищувачі за графіком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пані міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен зазначила, що навчання українських пілотів на літаках F-16 може тривати 6-8 місяців.

Читайте також:

  • “Україна буде в НАТО, а Російської імперії не існуватиме”: Данілов про результати саміту НАТО
  • “Є в нас невеличкий гіркий післясмак”: Клімкін оцінив результати саміту НАТО
  • Зеленський обурився невизначеністю НАТО: Німеччина згадала про “умови”

Залишити відповідь