За українським сценарієм: Тайвань вперше отримає від США зброю за прискореною процедурою – ЗМІ

За українським сценарієм: Тайвань вперше отримає від США зброю за прискореною процедурою – ЗМІ

Тайвань вперше отримає від США зброю за прискореною процедурою. / Фото: Associated Press

Таке рішення дозволить США обійти тривалий процес укладання контрактів і виробництва зброї.

Адміністрація президента США Джо Байдена готує для Тайваню пакет озброєнь вартістю 500 мільйонів доларів, використовуючи механізм прискореного надання зброї, який застосовує для допомоги Україні.  

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Пакет допомоги передбачатиме відправку наявних запасів американської зброї та допоміжного обладнання в межах так званого президентського повноваження на скорочення озброєнь (Presidential Drawdown Authority).

Це дозволить США обійти часто тривалий процес укладання контрактів і виробництва озброєнь, який призвів до затримок у постачанні Тайваню зброї вже на суму 19 мільярдів доларів. Яку саме зброю Тайвань отримає в новому пакеті військової допомоги, поки не відомо.

У бюджеті на 2023 рік Конгрес США уповноважив Байдена використати озброєння вартістю до 1 мільярда доларів із американських складів для допомоги Тайваню. Пакет на 500 мільйонів доларів стане першим використанням цих коштів.

США та союзники все більше занепокоєні темпами військової модернізації Китаю і вважають, що влада НКНР хоче до 2027 року мати сили, які будуть здатні вторгнутися до Тайваню.

Нагадаємо, очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель закликав країни ЄС направити Військово-морські сили до Тайваню.

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву заявляв, що 2027 року у Тайвані може вибухнути військовий конфлікт із Китаєм.

Міністр закордонних справ Китаю Цинь Ган заявив, що територія по обидві сторони Тайванської затоки належить КНР.

Залишити відповідь