Зеленський на саміті G7 зустрівся з прем’єр-міністром Індії

Зеленський на саміті G7 зустрівся з прем’єр-міністром Індії

Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді / Фото: Офіс президента України

Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Індії та подякував йому за гуманітарну допомогу та підтримку територіальної цілісності України.

У межах візиту до Японії для участі в саміті країн G7 президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зеленський подякував Індії за підтримку територіальної цілісності й суверенітету нашої держави, зокрема на майданчиках міжнародних організацій. Глава держави також висловив Індії подяку за надання гуманітарної допомоги Україні.

“Війна принесла багато криз і страждань. Депортовані діти, заміновані території, знищені міста, зруйновані долі”, – наголосив Зеленський. 

Володимир Зеленський у Японії зустрівся з прем’єр-міністр Індії / Фото: Офіс президента України

Користуючись нагодою, президент розповів про потреби України в гуманітарному розмінуванні та мобільних шпиталях. Зеленський детально поінформував Нарендру Моді про українську формулу миру й запросив Індію приєднатися до реалізації цієї ініціативи.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Індії подякував за допомогу, надану індійським студентам під час евакуації з України у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням.

Візит Зеленського до Японії 20 травня

Нагадаємо, 20 травня президент України Володимир Зеленський прибув до Японії. Це перший візит глави держави до Азії від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Наразі відомо, що у межах робочого візиту до Японії для участі в саміті країн Групи семи президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні.

Залишити відповідь