Зеленський про контрнаступ ЗСУ: Ще трохи — і будемо готові. Секретів від друзів України немає, є від сусідів

Володимир Зеленський (Фото:INA FASSBENDER/Pool via REUTERS)

Володимир Зеленський (Фото:INA FASSBENDER/Pool via REUTERS)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що секретів щодо майбутнього контрнаступу ЗСУ «від наших друзів немає», але вони є від Росії.

Про це він сказав журналістам після зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком у понеділок, 15 травня, пише BBC.

Його запитали, чи справедливо стверджувати, що Україна не може розпочати контрнаступ, поки не отримає більш сучасну зброю. Президент відповів, що не може ділитися деталями.

«Нам дійсно потрібно ще трохи часу. Не дуже багато. Ми будемо готові через деякий час. Немає секретів від наших друзів, але є секрети від наших сусідів», — сказав Зеленський.

Раніше він заявив що українські захисники чекають на зброю від союзників, а якщо контрнаступ розпочати зараз, то буде багато втрат.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов говорив, що Україна хоче повністю завершити війну до зими.

27 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримала від Заходу майже всю обіцяну техніку — понад 98% — і має потенціал для звільнення територій. Ідеться про понад 1550 одиниць бронетехніки, 230 танків, іншу техніку та «величезну кількість» боєприпасів.

Редактор: Катерина Денісова

Залишити відповідь