“Демократія знову під загрозою”: президент Південної Кореї анонсував допомогу Україні

"Демократія знову під загрозою": президент Південної Кореї анонсував допомогу Україні

Південна Корея обіцяє допомогти українцям у протистоянні з російськими агресорами. / Фото: time.com

Демократичні країни повинні допомагати одна одній у протистоянні диктатурам, вважає президент Південної Кореї.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що корейський народ має досвід боротьби за свободу та суверенітет за підтримки вільних людей, а це те, що українці переживають просто зараз. Тому Корейська республіка підтримає Україну у її протистоянні з російськими агресорами та допоможе відновити країну після війни.

Про це корейський президент заявив, виступаючи в четвер перед обома палатами Конгресу США, інформує Укрінформ.

“Свобода й демократія знову під загрозою. Війна проти України є порушенням міжнародного права. Це спроба силою змінити статус-кво в односторонньому порядку. Корея рішуче засуджує неспровокований збройний напад на Україну”, – наголосив президент Юн.

Він нагадав, що демократичні країни всього світу надали допомогу Сеулу, коли КНДР напала на Південну Корею 1950 року.

“Ми разом воювали і зберегли свободу. Решта – це історія”, – зауважив президент РК.

Крім того, президент Південної Кореї наголосив, що досвід його країни засвідчує, “наскільки важливо для демократій підтримувати солідарність”. Тому, за його словами, Корея буде солідарною з усім вільним світом.

Він додав, що “ми будемо активно працювати на захист свободи, а також народу України, та підтримувати зусилля з її відновлення”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна буде на порядку денному під час візиту президента Південної Кореї до Сполучених Штатів, який розпочався напередодні.

Крім того, ми раніше інформували, що заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв виступив із черговими погрозами, цього разу в бік Південної Кореї, президент якої допустив передавання озброєння Україні.

Залишити відповідь