Ексканцлер Німеччини Шредер зробив скандальну заяву про Крим

Ексканцлер Німеччини Шредер зробив скандальну заяву про Крим

Путін і Шредер / Associated Press

Колишній очільник німецького уряду не вперше просуває наративи російської пропаганди.

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, відомий своїми теплими відносинами з російським диктатором Путін, заявив, що окупований Крим є “частиною російської історії”.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню Berliner Zeitung.

Шредер стверджує, що європейські лідери не спроможні врегулювати війну в Україні. Крім того, він заявив, що відмова від вступу до НАТО може зупини бойові дії.

“Є п'ять пунктів. Перше: відмова України від членства в НАТО. Україна все одно не може виконати умови. Друге: проблема мови. Український парламент скасував двомовність. Це треба змінити. Третє: Донбас залишається у складі України. Але потребує більшої автономії. Четверте: Україні також потрібні гарантії безпеки. Рада безпеки ООН і Німеччина мають надати ці гарантії”, – заявив Шредер.

Крім того, він заявив, що вважає окупований росіянами Крим був “частиною історії РФ”.

“П'яте: Крим. Як давно Крим був російським? Для Росії Крим – це не просто регіон, а частина її історії. Війну можна було б закінчити, якби не грали геополітичні інтереси”, – заявив Герхард Шредер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ексканцлер Німеччини Герхард Шредер розповів, що міг стати посередником у перемовинах між Україною та Росією у 2014 році.

Крім того, ми раніше інформували, що радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що не існує жодних можливостей для компромісів чи переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним.

Залишити відповідь