Google анонсував 8 великих оновлень для Android

На виставці Moblie World Congress (MWC) 2024 компанія Google представить безліч нових функцій для Android. Відповідно до розвитку штучного інтелекту у всій галузі, будуть представлені деякі помітні вдосконалення, засновані на штучному інтелекті. Є також кілька основних функцій Android, які звучать практично приголомшливо.Першим на черзі стоїть Gemini. Генеративний чатбот зі штучним інтелектом нещодавно обзавівся окремим додатком для Android, а тепер він прямує до програми Google Messages. Користувачі можуть спілкуватися з Gemini прямо у додатку для обміну повідомленнями та використовувати його генеративні можливості для безлічі речей, таких як складання відповідей, уточнення повідомлення та багато іншого.Ще одна функція, яка була показана деякий час тому, готова до прайм-тайму. В Android Auto з’явилася підтримка узагальнення повідомлень для окремих текстів та групових чатів, а також можливість пропонувати відповіді. Одним натисканням кнопки користувачі зможуть надіслати повідомлення, розпочати дзвінок та повідомити приблизний час прибуття. Ідея полягає в тому, щоб задіяти штучний інтелект для вирішення найважливіших завдань і звести до мінімуму фактори, що відволікають під час водіння.

Lookout, функція, орієнтована доступність для користувачів із проблемами зору, також отримує значну любов ШІ. На телефонах Android функція Lookout тепер зчитуватиме створені штучним інтелектом підписи та описи до медіаконтенту. Поки що ШІ в Lookout та Повідомленнях обмежується англійською мовою.

Google Lens отримує інтеграцію TalkBack, що означає, що те, що знаходиться в полі зору камери, тепер буде інтелектуально проаналізовано щодо деталей і прочитано вголос. Наприклад, користувачі можуть навести камеру на вигляд міста перед собою та почути такі подробиці, як рейтинг, напрям, години роботи та інші важливі деталі.

Не обмежуючись удосконаленнями за допомогою штучного інтелекту, ми отримали покращення Google Docs, яке оцінять багато користувачів Workspace – наприклад, я. На пристроях Android користувачі можуть робити анотації до документів за допомогою пальця або стілуса.

Програма Fitbit незабаром стане домом для даних, зібраних іншими фітнес-додатками, сумісними із системою Health Connect. Такі показники, як спалені калорії, пройдена відстань, кількість кроків та інші, зібрані іншими програмами, буде видно на вкладці “Сьогодні” програми.

Екосистема Wear OS також отримала кілька витончених функціональних прийомів. Завдяки додатку Google Wallet користувачі тепер можуть перевіряти свої квитки, членські жетони та посадкові талони прямо на своїх смарт-годинниках.

Ті, хто покладається на свій смарт-годинник у навігації, тепер можуть отримувати інструкції, перевіряти такі деталі, як час відправлення, і навіть дзеркально відображати навігаційні кроки, видимі на телефоні, прямо на екрані смарт-годинника.