«Горіло-палало». Як «хитро» атакували аеродром Сольці, який розташований щонайменше за 600 км від кордону з Україною — Кащук

Поділитися: Імовірно знищений Ту-22М3 на аеродромі Сольці (Фото:t.me/zsuwar)

Імовірно знищений Ту-22М3 на аеродромі Сольці (Фото:t.me/zsuwar)

19 серпня спалахнула пожежа на військовому аеродромі Сольці у Новгородській області, де базуються стратегічні бомбардувальники Ту-22М3.

Йдеться про атаку безпілотників, визнали в Міністерстві оборони Росії. Там кажуть, що пошкоджений один бомбардувальник Ту-22М3.

Павло Кащук, який має досвід роботи з безпілотною авіацією, в ефірі Radio NV розповів, якої шкоди могла насправді завдати атака.

«Перше, що нам варто розуміти: якщо наші сусіди сказали про те, що щось пошкоджено, то значить там горіло-палало настільки, що приховати це від місцевих мешканців, навколишніх населених пунктів, неможливо. Тож довелось визнати — один літак [втрачено]. Тут я оптимізмом заряджений повністю», — сказав Кащук.

Також він відповів, чи могли українські дрони подолати щонайменше 600 км:

«Росіяни самі дали деякі деталі, які звучать цілком правдоподібно. Йдеться про невеликий дрон коптерного типу, який щось скинув або вибухнув безпосередньо сам. Про що нам це каже? Про те, що він точно не пролетів 650 кілометрів».

Тож Кащук припускає, що дрон запустили з території Росії:

«На 99% йдеться про агентурну мережу — про людину, яку чимось образила влада, або можемо фантазувати нескінченно… Тобто йдеться про якогось сміливця. Подібна річ коментувалася так само і в Білорусі з літаком А-50. Такий варіант хитрого підходу. Чому ні?».

26 лютого 2023 року на білоруському військовому аеродромі Мачулищі, який використовувала російська авіація, пролунали вибухи. За попередніми даними, було серйозно пошкоджено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У ВКС РФ.

Експерти тоді заявляли, що «навіть виведення з ладу одного А-50, нехай навіть на обмежений період часу, буде значною втратою для ВКС Росії».

https://www.youtube.com/watch?v=wx0UyqO2K5w&t=139s Редактор: Юлія Козіна

Залишити відповідь