Кораблі РФ у Чорному морі просять про термінову евакуацію після «успішно відбитої» атаки ЗСУ — Бабель

Російські «воєнкори» також стверджували, що було атаковано контейнеровоз Sparta-IV (Фото:Navalnews)

Російські «воєнкори» також стверджували, що було атаковано контейнеровоз Sparta-IV (Фото:Navalnews)

Кораблі окупантів у Чорному морі просять про евакуацію постраждалих після атаки ЗСУ вранці у вівторок, 1 серпня, повідомляє Бабель із посиланням на власні джерела в секторі безпеки та оборони.

Вранці 1 серпня Міноборони країни-агресора заявило, що нібито Чорноморський флот відбив атаку трьох морських дронів на патрульні кораблі Сергій Котов і Василь Биков. Напад стався за 340 км від Севастополя, і всі дрони, за їхніми словами, були знищені.

Російські так звані «воєнкори» також стверджували, що було атаковано контейнеровоз Sparta-IV, який, як стверджують ЗМІ, возив із Сирії зброю. За це його капітану Олексію Терещенку в червні СБУ повідомила про підозру.

Джерело видання повідомляє, що зараз російські моряки одного з цих кораблів просять про евакуацію постраждалих, що суперечить заявам про «успішне відбиття» атаки дронів.

За їхніми даними, до евакуації було залучено вертольоти Ка-29, яким наказано доставити тіла загиблих і поранених на територію Чорноморського вищого військово-морського училища Севастополя.

Бабель також публікує перехоплення розмови між екіпажами вертольотів і береговими авіаційними службами Росії, де уточнюються координати місцеперебування кораблів і кількість постраждалих.

У розмові йдеться щонайменше про одного загиблого і п’ятьох поранених, які потребують термінової евакуації. Також у діалозі згадується про необхідність присутності під час евакуації санітарного автомобіля і прикордонника для розмитнення, але чого саме не уточнюється. Можна припустити, що це вантаж Sparta-IV.

Який корабель постраждав від атаки — невідомо.

Читайте також:Джеймс Брук Військовий флот РФ загрожує торговим шляхам України, США вводять нові санкції

Як повідомляє видання, Росія називає контейнеровоз Sparta-IV цивільним, але джерело стверджує, що на судні встановлено великокаліберну зброю, а на борту є озброєні команди та кадрові військові, що робить корабель законною військовою ціллю.

Редактор: Єлизавета Кумбер

Залишити відповідь