Зеленський про нічну атаку по Україні: “Росію можна й треба зупинити”

Зеленський про нічну атаку по Україні: "Росію можна й треба зупинити"

Президент України Володимир Зеленський відреагував на нічну атаку дронами по Україні 2 серпня / Фото: Офіс президента України

Президент зазначив – "коли терористи свідомо руйнують навіть елеватори – це загроза всім на всіх континентах".

Президент України Володимир Зеленський після нічної атаки російськими дронами 2 серпня заявив, що світ має реагувати на це, і що Росію можна і треба зупинити.

Про це глава держави написав у Мережі.

“Чергова ніч війни, чергова ніч роботи нашої героїчної ППО. Захищаємося на максимумі наявних сил. Збито багато “шахедів”. На щастя, обійшлося без жертв“, – йдеться в заяві президента.

Він зазначив, що, на жаль, є пошкодження і найсуттєвіші – на півдні України. Там російські окупанти знову завдали ударів по портах, по зерну, по глобальній продовольчій безпеці. За словами Зеленського, усі оперативні служби спрацювали ефективно.

“Світ має реагувати. Коли мішенню є цивільні порти, коли терористи свідомо руйнують навіть елеватори – це загроза всім на всіх континентах. Росію можна й треба зупинити”, – наголосив президент.

Що відомо про нічну атаку по Україні 2 серпня

Окупанти атакували Україну дронами-камікадзе Shahed у ніч проти 2 серпня. Сили ППО знищили 23 ворожі безпілотники: 16 із них – на підльотах до Києва.

Однак у Києві уламки збитих дронів упали у кількох районах: пошкоджені нежитлові приміщення та дорожнє покриття, загорілося дерево.

Водночас на Одещині загарбники влучили по об'єктах портової та промислової інфраструктури, спалахнули пожежі, пошкоджено елеватор.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: “Перші фото наслідків атаки на Київ! “Шахеди” летіли кількома групами”

Залишити відповідь