Рогозін пропонував Путіну атакувати Україну космічною ракетою – BILD

Рогозін пропонував Путіну атакувати Україну космічною ракетою – BILD

Дмитро Рогозін і Володимир Путін / Фото: Getty Images

План передбачав запуск ракети-носія з вибухівкою на борту з космодрому у Плесецьку.

На сьогодні вже ексголова “Роскосмосу” Дмитро Рогозін у січні 2023 року пропонував президенту Росії Володимиру Путіну завдати удару по великому українському місту за допомогою космічної ракети-носія.

Про це повідомляє видання “BILD на русском”.

Що відомо про план атаки по Україні космічною ракетою

Автори матеріалу стверджують, що видання отримало у своє розпорядження записи розмов Рогозіна з гендиректором ракетно-космічного центру “Прогрес” Дмитром Барановим. Від початку січня 2023 року вони обговорювали технічні деталі організації удару по великому українському місту за допомогою ракети-носія, яку використовують для польотів у космос.

Рогозін з Барановим тоді вирішили, що найоптимальніший варіант – запустити по Україні цю ракету-носій із вибухівкою на борту з космодрому у Плесецьку.

Однак директор центру “Прогрес” заявляв про головну проблему цього плану: через надзвуковий вхід в атмосферу важкі фугасні авіабомби або керовані боєголовки перегріватимуться за швидкості 6 км/сек. Тож Рогозін пообіцяв порадитися з конструктором Юрієм Соломоновим. За кілька днів той знайшов рішення.

Ще один ризик, який обговорювали чиновники, – те, що частини ракети можуть впасти на російську територію. Баранова з Рогозіним також хвилював той факт, що похибка під час удару може становити від 50 до 100 км.

Коли Путіну запропонували план і скільки часу було відведено

Рогозін поцікавився у Баранова, скільки часу знадобиться на підготовку операції, а той оцінив, що – близько шести місяців.

Видання також зазначає, що на записах розмов Рогозін називав Путіна “нашим великим і жахливим”, а також розповідав, що передасть президенту згаданий план через голову його адміністрації Антона Вайно.

За даними BILD, план з атакою по Україні за допомогою космічної ракети-носія було доведено до Путіна 16 січня. Як він відреагував – невідомо.

Нагадаємо, за інформацією видання Newsweek, навесні 2022 року у Кремлі обговорювали можливість застосування ядерної зброї у війні проти України. Однак в РФ тоді вирішили, що ядерним ударом по неядерній державі продемонструють слабкість.

Залишити відповідь