Шольц гнівно відреагував на підрив Каховської ГЕС

Шольц гнівно відреагував на підрив Каховської ГЕС

Канцлери Німеччини Олаф Шольц. / Фото: Associated Press

Берлін спостерігає за ситуацією в Укроаїні.

Німецький канцлер Олаф Шольц назвав підрив дамби Каховської ГЕС російськими окупантами “новим виміром” війни Росії проти України.

Про це політик сказав під час “Європейського форуму” в Берліні, пише Tagesschau.

За його словами, руйнація української ГЕС “відповідає тому, як Путін” веде цю війну”. Шольц наголосив, що Берлін спостерігає за ситуацією “з увагою та занепокоєнням”.

“Це те, що узгоджується з багатьма злочинами, які, як ми бачили, скоєно російськими солдатами в Україні, і є частиною військових дій, під час яких було атаковано цивільні об’єкти – міста, села, лікарні, школи”, – висловився канцлер Німеччини.

Підрив Каховської ГЕС

Президент України Володимир Зеленський заявив, що росіяни підірвали Каховську ГЕС 6 червня о 2:50. Він назвав дії РФ спланованим та контрольованим вибухом. Об’єм водосховища, яке тримала ця дамба, – одне з найбільших водосховищ України. 

У Російській Федерації провину переклали на Україну. За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, це “диверсія Києва”. І вона нібито, зокрема “має на меті позбавити Крим води”.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що станом на обід 6 червня рівень води в Херсоні піднявся на два метри, а критичний момент наступить через 24 години. Якщо дамба буде повністю зруйнована, рівень води підніметься на п’ять метрів.

Читайте також: 

  • Підрив Каховської ГЕС: онлайн-трансляція подій
  • Підрив Каховської ГЕС: у Гідрометцентрі розповіли, наскільки піднявся рівень води
  • У Росії порушили кримінальну справу про “теракт” на Каховській ГЕС: звинувачують Україну



Залишити відповідь