Створення спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України: Зеленський звернувся до учасників саміту коаліції (відео)

Створення спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України: Зеленський звернувся до учасників саміту коаліції (відео)

Виступ Володимира Зеленського на онлайн-саміті лідерів держав Core Group зі створення спецрибуналу щодо злочину агресії проти України / Фото: Офіс президента України

Україна зробить усе можливе, щоб головний винуватець цієї агресії та всі його спільники були притягнуті до відповідальності за все скоєне ними – без винятку, наголосив президент.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників саміту коаліції (Core Group) зі створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

“Маємо довести, що агресор помилявся в усьому! Не лише у своїх військових розрахунках, не лише у тому, як він оцінював наше лідерство, наші державні та економічні системи. Але і у тому, як він оцінював наше ставлення до справедливості. Наші цінності для нас – справжні. І ми будемо їх захищати! А отже, ми зробимо все можливе, щоб головний винуватець цієї агресії та всі його спільники були притягнуті до відповідальності за все скоєне ними – без винятку”, – заявив він

Президент подякував усім, хто наближає початок роботи спецтрибуналу щодо злочину агресії Росії проти України.

Звернувся до учасників саміту коаліції (Core Group) зі створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Маємо довести, що агресор помилявся в усьому! Не лише у своїх військових розрахунках, не лише у тому, як він оцінював наше лідерство, наші державні та економічні системи. Але і у тому, як він оцінював наше ставлення до справедливості. Наші цінності для нас – справжні. І ми будемо їх захищати! А отже, ми зробимо все можливе, щоб головний винуватець цієї агресії та всі його спільники були притягнуті до відповідальності за все скоєне ними – без виключення! Дякую кожному і кожній, хто наближає початок роботи спецтрибуналу щодо злочину агресії Росії проти України! ____ I addressed the participants of the Core Group Summit on the establishment of a Special Tribunal for the crime of aggression against Ukraine. We have to prove that the aggressor was wrong in everything! And not only in his military calculations, not only in the way he assessed our leadership, our state and economic systems. But also in the way he assessed our attitude to justice. Our values are real to us. And we will defend them! This means that we will do everything possible to ensure that the main perpetrator of this aggression and all his accomplices are brought to justice for everything they have done – without exception! I am grateful to each and every one who is approaching the launch of the Special Tribunal for the crime of Russian aggression against Ukraine!

Опубліковано Володимиром Зеленським Вівторок, 9 травня 2023 р.

Нагадаємо, 5 травня Рада ЄС остаточно затвердила виділення 1 млрд євро на закупівлю боєприпасів для України.

Залишити відповідь