Українська збірна бійців-спортсменів здобула успіх на чемпіонаті Європи

Захисники України, представники команди з бойових мистецтв «Комбат самозахист ICO», демонстрували свої неперевершені навички під час змагань, які відбувалися у місті Надьканіжа, Угорщина, з 19 по 20 травня 2023 року. Цей турнір зібрав 464 спортсменів із 14 країн, які змагалися за чемпіонські титули у 14 видів єдиноборств.

«Комбат самозахист ICO»
«Комбат самозахист ICO»

Українська збірна, затверджена Міністерством молоді та спорту України, включала в себе 48 видатних спортсменів. З них 25 були дітьми та юніорами, а також троє представників силових структур, включаючи Десантно-штурмові війська, Сили територіальної оборони ЗСУ та МВС України.

Розповсюдження єдиноборств за правилами «Комбат самозахист ICO» в Україні стало особливо популярним з початку 2015 року, коли наша країна приєдналась до цього багатоформатного виду змагань. Ця спортивна галузь має велике значення як приклад військово-патріотичної майстерності.

Комбат Самозахист ІСО

На чемпіонаті Європи 2023 українська збірна продемонструвала свою непереборну силу та майстерність, завоювавши перше місце в загальнокомандному заліку. Вони здобули вражаючу кількість 118 нагород у 14 різних категоріях. Заслуженої заслуговує головний тренер команди, знаний український тренер Олександр Володимирович Сліпченко, який підготував безліч чемпіонів світу завдяки своєму професіоналізму та пристрасті до тренувань.

Українські спортсмени здобули перше місце в категорії дорослих з 28 нагородами, друге місце з 15 нагородами та третє місце з 4 нагородами. Молоді бійці також показали вражаючі результати: в категорії юніорів вони здобули 19 нагород першого місця, 16 нагород другого місця та 3 нагороди третього місця. У віковій категорії юнаків вони отримали 17 нагород першого місця, 12 нагород другого місця та 4 нагороди третього місця. Чемпіонами стали такі видатні спортсмени, як Ткаченко Ярослав, Пєстов Павло, Обручкова Ярослава, Гичко Марія, а також юнаки та юніори – Фролов Єгор, Овчаренко Адріан.

Варто особливо згадати військовослужбовця Десантно-штурмових військ ЗСУ Вільмана Іллю, який після контузії та реабілітації зміг відзначитися призовим місцем на цьому європейському чемпіонаті.

Комбат Самозахист ІСО

Генерал-майор Зенцев Микола, президент спортивної асоціації, відзначив, що це не перший випадок, коли військовослужбовці з передової взяли участь у міжнародних змаганнях з єдиноборств, роблячи Україну гордою своїми перемогами як на полі бою, так і на спортивних аренах. На жаль, деякі спортсмени та тренери української асоціації «Комбат самозахист ІСО» втратили свої життя, захищаючи нашу країну від російської агресії. Отже, деякі перемоги українських спортсменів на чемпіонаті Європи були присвячені їхнім загиблим товаришам – майстрам спорту України, таким як Галайко Володимир, Грехов Сергій, Брюханов Богдан, Вовк Микола.

Ми щиро вітаємо українську збірну бійців-спортсменів та їх тренерів з високими спортивними досягненнями на міжнародному рівні. Наступний чемпіонат світу відбудеться в жовтні 2023 року в Великій Британії, де розташована штаб-квартира всесвітньої асоціації «Combat self defence ICO». Слід зазначити, що росію виключили з усіх міжнародних змагань, організованих асоціацією «Комбат самозахист ICO», ще у 2021 році під рішучою протестируваннями національних президентів спортивної асоціації.