Буданов: Підходимо до знакової битви. Контрнаступ ЗСУ може повернути достатні обсяги території

Українські військові біля Бахмута, 10 квітня 2023 року (Фото:REUTERS/Oleksandr Klymenko)

Українські військові біля Бахмута, 10 квітня 2023 року (Фото:REUTERS/Oleksandr Klymenko)

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що під час контрнаступу Україна зможе повернути «достатні обсяги» окупованих Росією територій.

Про це він сказав у інтерв’ю РБК-Україна.

За словами Буданова, ситуація станом на зараз і темпи постачання зброї від Заходу залишають його оцінку незмінною: навесні Україна наближається до «знакової битви для новітньої історії».

Він заявив, що всі готуються до наступу, а його початок та результат можна буде побачити через певний час.

«Я думаю, що достатні обсяги території будуть повернуті силовим шляхом під час цієї операції. На яких напрямках, що саме і як — від цього я утримаюсь, вибачте», — сказав Буданов.

Глава ГУР каже, що обговорення контрнаступу в ЗМІ та суспільстві «певною мірою ускладнює» процес, але й має зворотний ефект, впливаючи на ворога. Він пояснює: росіяни спостергають за повідомленнями про неминучий наступ і «бояться».

Раніше в інтерв’ю NV Буданов заявив, що цього й наступного року відбуватиметься завершення війни та відновлення кордонів України. За його словами окупанти перейшли до оборони за винятком двох районів — намагаються захопити Бахмут і напівохопити Авдіївку з північного боку.

Редактор: Катерина Денісова

Залишити відповідь