Чи вдасться Путіну послати до Гааги свого двійника: пояснення російського ексрозвідника

Чи вдасться Путіну послати до Гааги свого двійника: пояснення російського ексрозвідника

Путіну не вдасться послати до Гааги свого двійника, вважає ексрозвідник / Фото: Associated Press

За словами Жирнова, західні країни скоріше за все мають екземпляр ДНК Путіна, тому відрізнять справжнього диктатора від двійника.

Те, що у російського диктатора Путіна є двійник, або навіть декілька двійників, говорять вже давно. Про це можна стверджувати майже напевно. Проте дедалі частіше політологи та експерти висловлюють думку, що після поразки РФ у війні на Гаазькому трибуналі за злочини проти України відповідатиме не Путін, а його двійник.

Чи вдасться диктаторові таким чином уникнути від відповідальності, розповів колишній співробітник КДБ СРСР та Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов, передає FREEДОМ.

“Західні країни мають, безумовно, екземпляр ДНК Путіна, бо тоді, коли він почав їздити світом, у нього ще не було такої параної. Це загальне правило про всяк випадок, коли є якийсь державний візит, десь він поїв, десь він поспав, залишаються якісь його волоски, якісь сліди, відбитки пальців тощо”, – зазначив Жирнов.

На його думку, західні країни мають “повну біологічну картину” Путіна, тому легко зможуть відрізнити справжнього диктатора від двійника.

“Вони можуть завжди порівняти справжнього Путіна з несправжнім. У цьому сенсі йому не вдасться, наприклад, послати до Гааги (Міжнародний кримінальний суд, який видав ордер на арешт президента РФ, — ред.) якогось двійника”, — підсумував колишній російський розвідник.

Раніше військовий експерт Роман Світан припустив, що на трибуналі за злочини проти України може відповідати не Путін, а його двійник.

Керівник головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Путіна можуть замінювати двійники. За його словами, у диктатора є щонайменше троє двійників.

Натомість ексзаступник голови СБУ Віктор Ягун не підтримує таку думку і вважає, що двійник максимум один. Адже підготувати двійників дуже важко.

Російський правозахисник та блогер Марк Фейгін говорить, що у Путіна є оперативні двійники на випадок замаху. Але президент РФ не випускає двійників на міжнародні заходи.

Нагадаємо, що 18 квітня диктатор Путін нібито особисто відвідав окуповану росіянами частину Херсонщини та Луганщини. Проте секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що диктатор дуже боїться за своє життя, тому на окуповані території приїздив двійник.

Залишити відповідь