Українські сили просунулися приблизно на кілометр на захід від Вербового — ЗСУ

Українські артилеристи 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади (Фото:Оперативне командування Південь)

Українські артилеристи 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади (Фото:Оперативне командування Південь)

Сили оборони досягли часткового успіху в районі Вербового Запорізької області. ЗСУ вдалося просунутися на цьому напрямку на відстань близько кілометра.

Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

За його словами, українські військові на Запорізькому напрямку не допустили втрати позицій на південний захід від Новоданилівки та Роботиного і продовжують наступати на Мелітопольському напрямку.

«Зокрема, Сили оборони мають частковий успіх у районі на захід від Вербового і просунулися на відстань близько кілометра», — зазначив Штупун.

Речник додав, що підрозділи ракетних військ і артилерії за добу виконали 1332 вогневих завдань.

Окупанти, за його даними, втратили 355 осіб і 22 одиниці військової техніки, серед яких два танки, шість ББМ і сім одиниць автомобільної техніки. Також було знищено три склади боєприпасів ворога різного рівня.

Раніше цього дня Генштаб повідомляв, що ЗСУ мають частковий успіх у районі на захід від Вербового.

Наприкінці вересня Інститут вивчення війни повідомляв, що окупанти, ймовірно, більше не контролюють лінію окопів довжиною близько кілометра на захід від Вербового, що може свідчити про подальше просування ЗСУ в цьому районі Запорізької області.

Новий журнал NV вже можна замовити за цим посиланням. У номері: три ексклюзивні інтерв’ю із інтелектуальними зірками Тимоті Снайдером, Енн Епплбаум і Френсісом Фукуямою та одне — із британським експрем’єром Борисом Джонсоном, це чотири погляди на війну, світ, Україну та її майбутнє. Серед матеріалів також — розповідь про найзухваліші операцій ГУР, Топ-50 вітчизняних брендів і Топ-30 світових виробників зброї. Авторські колонки Ярослава Грицака, Стівена Пайфера і Світлани Ройз Редактор: Єлизавета Кумбер

Залишити відповідь